برگزاری کارگاه ۳ روزه آموزشی دستورالعمل های جدید برنامه باروری سالم از تاریخ ۱۶ تا ۱۸شهریور سال جاری در محل سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان بویین زهرا،

فرهنگ سلامت آموزش و ترویج فرهنگ فرزندآوری ضرورت و الویت نیروهای بهداشتی است

به گفته سمیه رامندی کارشناس باروری سالم شبکه بهداشت و درمان شهرستان بویین زهرا؛ نیروی انسانی در هر کشوری به عنوان اصلی ترین ثروت و سرمایه آن جامعه به شمار می رود که به نوعی سرنوشت و آینده آن را رقم خواهد زد. به تعبیری می توان گفت، جمعیت جوان در هر کشوری، موهبت و فرصتی ویژه و بالقوه است که با اتکای به آن می توان مسیر پیشرفت و تعالی را به نحوی شایسته و با سرعت و شتابی فزاینده پیمود.

وی در ادامه افزود: در نقطه مقابل، پیری و کهنسالی جمعیت نیز در دراز مدت می تواند مسبب مشکلات خاصی برای کشور و جامعه شود، آنچنان که تجربیات پیشین در کشورهای توسعه یافته، نمونه هایی از دغدغه ها و معضلات مرتبط با این امر را به تصویر کشیده است. البته این به معنای نادیده گرفتن و ناکار آمد بودن جمعیت پیر کشور نیست، اما با نگاهی واقع بینانه به روشنی در می یابیم که موتور محرکه هر کشور در توسعه پایدار به توان، بنیه و چالاکی جمعیت جوان آن گره خورده است.

این کارشناس با بیان این مطلب که مطالعات و آمارهای در دسترس نشان دهنده آن است که میزان نرخ باروری کلی کشور زیر حد جایگزینی بوده و روند نزولی دارد خاطرنشان کرد: افزایش سن ازدواج و تاخیر در فرزندآوری در زنان ایرانی، دو عامل تهدید کننده سلامت باروری زنان است. با توجه به مسئله جدی تغییر ترکیب جمعیت کشور و حرکت به سمت پیر شدن و سال خوردگی و در راستای سیاست های کلی جمعیت ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری، ضروری است اقدامی همه جانبه و تلاشی جهادی از سوی تمامی افراد دل سوز و آگاه و به ویژه قشر کارکنان بهداشتی، جهت آموزش و فرهنگ سازی صحیح در این خصوص، صورت گیرد.