این نشست در خصوص برنامه مدخله ای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان انجام گرفت
نشست آموزشی در خصوص طرح تمرینات کششی در مدرسه، برنامه مداخله ای کاهش اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان و برنامه های سلامت نوجوانان و مدارس در سال تحصیلی (97-96)، توسط کارشناسان واحد سلامت نوجوانان و مدارس مرکز بهداشت در روزهای ششم الی نهم شهریور 96 جهت کلیه بهورزان و مراقبین سلامت (100 نفر) در مراکز بازآموزی بویین زهرا، ارداق و دانسفهان تشکیل شد.
در این برنامه آذر ذوالفعلی کارشناس مسئول سلامت نوجوانان و مدارس ابتدا در خصوص روند انجام معاینات نوجوانان در سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: لازم است معاینات غربالگری و پزشکی دانش آموزان پایه های (1-4-7-10)در طول سال تحصیلی جدید و همچنین معاینات غربالگری و پزشکی نوجوانان غیر دانش آموز به میزان(10%)، در رده های سنی (9-12-15 ساله ) تا پایان سال 96 انجام و در سامانه سیب ثبت گردد.
وی در خصوص اجرای طرح تمرینات کششی در کلاس درس و مدرسه عنوان داشت: این طرح جهت دانش آموزان مقطع ابتدایی دوره دوم (پایه های 4-5-6) با هدف کلی ارتقاءسطح سلامت دانش آموزان از طریق افزایش آگاهی، نگرش و بهبود عملکرد دانش آموزان در خصوص تحرک و فعالیت فیزیکی با استفاده از پوستر تمرینات کششی در کلاس اجرا خواهد شد.
ضرورت تحرک بدنی:
فعالیت بدنی جزء ضروری زندگی برای کارکرد و فعالیت هر چه بهتر قلب و عروق و تندرستی است.
هر نوجوانان 6 تا 18 سال باید حداقل روزانه 60 دقیقه فعالیت بدنی متوسط و شدید داشته باشد.
مضرات کم تحرکی و بی تحرکی:
* بی تحرکی یکی ازعوامل مهم خستگی زودرس ،عدم تمرکز وکاهش قدرت ذهنی است
* بی تحرکی در ابتلاء به بیماریهای غیر واگیر مانند: سرطان،بیماریهای قلبی و عروقی ،فشار خون بالا ،دیابت و افسردگی نقش دارد.
* بی تحرکی سبب اضافه وزن و چاقی می شود.
* بی تحرکی خصوصاً در نوجوانان موجب ضعیف شدن و عدم استحکام استخوانها و در آینده مستعد پوکی استخوان می گردد.
در پایان ذوالفعلی پس از توضیحات لازم در خصوص برنامه مداخله ای پیشگیری اضافه وزن و چاقی در نوآموزان بدو ورود به دبستان خاطر نشان کرد: این طرح با هدف افزایش سطح آگاهی والدین، کارکنان مدارس و دانش آموزان در زمینه علل و عوارض چاقی و روشهای پیشگیری و کنترل آن، عادات صحیح شیوه زندگی سالم، عادات تغذیه ای، فعالیت فیزیکی و ... در سال تحصیلی (97-96) در سطح مدارس اجرا خواهد شد.